Emboss (Kabartma) Nasıl Yapılır?

Embossu kart, scrapbook, süsleme ile ilgili pek çok alanda kullanabilirsiniz. Emboss çalışması yapmak çok keyifli. Tıpkı sihir gibi. Emboss çalışması yapmak için emboss stampası, lastik veya akrilik baskı, emboss tozu ve emboss ısı tabancasına ihtiyacınız var. (Tüm ürünleri www.yapyapistir.com 'dan temin edebilirsiniz)


Benim sizlere göstereceğim yeni yıl kartı çalışmasında çam ağacı akrilik baskıyı emboss stampasına bastırdıktan sonra kağıdımın üzerine bastım.


Emboss tozunu bastınız şekli tamamen kaplayacak şekilde şeklimin üzerine döktüm. Bu işlemi stampayı kağıda bastıktan hemen sonra yapmalısınız ki tozlar şeklinizin üzerine yapışsın.Tozun fazlasını ayrı bir kağıda dökün ve tekrar kutunuzun içine alın. Alttaki fotoğrafta gördüğünüz şekilde tozlar stampa ile bastınız şeklin tamamını kaplayacaktır. Şeklin etrafında fazla kalan tozları kağıda tık tık yaparak ya da ince bir fırça ile alabilirsiniz. Çünkü etrafta kalan fazla tozlar ısı ile temasa geçtiklerinde kağıdın üzerinde gördüğünüz şekilde kabaracaktır.
Isı tabancasını kağıdınıza 5-7 cm mesafede sabit tuttuğunuzda bir süre sonra tozlar güzel bir dokuya dönüşmeye başlayacaklar. Yavaş yavaş ısı tabancasını tüm şekliniz üzerinde gezirdiğinizde eseriniz ortaya çıkacaktır.İşte güzel kartımız hazır hale geldi.
Sevgili arkadaşım Berna'da emboss çalışmasını küçük kağıt paketlerinin üzerine uygulamış ve hepsi birbirinden güzel olmuş.

Sizlerin de güzel çalışmalarınızı bekliyorum. Bakalım embossu nerelerde kullanıyorsunuz?
Sevgilerimle,
Esra Madran




1 yorum:

ezelkizinodasi dedi ki...

çok eğlenceli ,ellerinize sağlık...

Yorum Gönder